Frakt och ansvar

När du skickar in föremål till oss finns det några viktiga instruktioner att följa för att vi ska kunna ta ansvar för din försändelse. På denna sida kan du läsa mer om fraktprocessen och vad du behöver tänka på.

Ditt ansvar

För att vi skall kunna ersätta dig på rätt sätt vid en eventuell förlust eller skada måste du fotografera de föremål du ska skicka till oss. Bilderna laddar du upp innan du skickar föremålen till oss på Mina sidor. När du beställt ditt kuvert kan du även följa dess status på Mina sidor.

Du måste skicka in dina föremål i det kuvert som vi skickar till dig. Kuvertet är märkt med en förbetald fraktetikett för PostNord rekommenderade post. Spara inlämningskvittot du får från PostNord-ombudet när du skickar kuvertet till oss.

Vårt ansvar

När du skickar in ditt kuvert enligt våra instruktioner tar Kaplans fullt ansvar för försändelsen. Detta gäller från och med att kuvertet lämnas in hos postombudet. Vi tar även fullt ansvar för föremål som returneras till dig fram tills att du hämtar ut dem hos postombudet.

Vi ersätter dig vid eventuell förlust eller skada upp till 100 000 kr per kuvert.

För att kunna erbjuda en säker och tillförlitlig tjänst är det endast möjligt för kunder med en svensk folkbokföringsadress att sälja ädelmetall till oss via inskickning i våra kuvert.

loader icon