Sälja föremål

Vi tar emot alla typer av föremål i ädelmetallerna guld, silver, platina och palladium. Alla föremål testas för att få fram ädelmetallens renhet och värde. Vi testar alla föremål på ett sådant sätt att det orsakar minsta möjliga påverkan på ditt föremål. Om du har vassa föremål du önskar sälja rekommenderar vi att du skickar en bild på föremålet till vår värdering för en första bedömning.

Smycken

Vi tar emot smycken i ädelmetallerna guld, silver, platina och palladium. Vi tar även emot smycken med ädelstenar och pärlor. Vi kan dock endast erbjuda utbetalning motsvarande ädelmetallens vikt såvida ditt föremål inte säljs på auktion. Önskar du behålla eventuella ädelstenar eller pärlor rekommenderar vi att du demonterar dessa innan du skickar in dina föremål. Smyckena som du skickar in behöver inte vara hela. För trasiga och defekta smycken erbjuder vi dig försäljning för ädelmetallsvärdet.

Silverföremål

Vi tar emot alla typer av föremål tillverkade i silver. Mindre föremål och smycken får plats i våra kuvert. Om du har större föremål, exempelvis ljusstakar, bestick eller skålar är du välkommen att besöka Kaplans värdering för inlämning.

Klockor och ur

Hos oss kan du lämna in olika typer av klockor och ur. Vi kan köpa din klocka för materialvärdet eller om du har en mer eftertraktad klocka erbjuda försäljning på någon av Kaplans olika auktioner. Då säljs din klocka till högstbjudande. Klockor som säljs till oss för materialvärdet behöver demonteras. Detta för att vi ska kunna räkna ut vikten på ädelmetallen. Vi frånskriver oss ansvaret för om klockan eller urverket mot förmodan skulle bli skadade under vår hantering. Om du har klockor som fungerar eller kan vara intressanta för andrahandsmarknaden rekommenderar vi att du besöker Kaplans värdering på Biblioteksgatan 5. Om du är osäker på om din klocka är värd mer än materialvärdet är du även välkommen att kontakta Kaplans klockvärdering via email för ett första utlåtande.

Tackor

Sälj dina tackor hos oss. Vi köper både nypräglade och cirkulerade tackor i alla ädelmetaller och vikter för ädelmetallvärdet.

Mynt och medaljer

Vi köper mynt och medaljer av olika slag och skick. Trasiga mynt eller medaljer säljs till oss för ädelmetallvärdet. Om du har äldre mynt eller medaljer kan de ha ett högre värde och säljas på någon av Kaplans olika auktioner till högstbjudande. Skicka dem till oss i vårt värdekuvert eller kom in till vår värderingsavdelning.

loader icon