Utbetalning

Du kan få olika mycket betalt för dina föremål beroende på hur du önskar få dina pengar.

Pengar direkt

När du säljer din ädelmetall till oss erbjuder vi utbetalning via Swish. Väljer du Swish sker transaktionen direkt efter vi hanterat ditt godkännande på Mina sidor. Vid Swish-utbetalning måste det mobiltelefonnummer du angivit tillhöra dig och vara kopplat till ditt personnummer.

Om du inte har något telefonnummer anslutet till Swish gör vi istället en banköverföring. Kontakta vår kundtjänst för att lämna dina bankuppgifter. En banköverföring kan ta upp till tre arbetsdagar efter vi hanterat ditt godkännande.

Besöker du oss på Biblioteksgatan 5 i Stockholm erbjuder vi utbetalning via Swish eller i form av banköverföring. Du kan även välja att få utbetalningen kontant. Det högsta beloppet du kan få utbetalt kontant vid ett tillfälle är 20 000 kr. Per 12-månaders period är det högsta beloppet du kan få utbetalt kontant 50 000 kr.

Presentkort

Utbetalning med presentkort är alternativet för dig som vill tjäna lite mer och köpa något annat hos Kaplans. Presentkortet får du direkt via email efter att vi hanterat ditt godkännande på Mina sidor. Du kan använda ditt presentkort till att exempelvis handla i butiken, få något tillverkat hos Kaplans Guldsmedsverkstad eller handla på någon av Kaplans olika auktioner.

Auktion

Om ditt föremål enligt våra värderare har ett högt andrahandsvärde erbjuds du försäljning på auktion. Vi har lagstadgad skyldighet att regelbundet skicka information om inköpta föremål till polismyndigheten. Vi har även ett ansvar att behålla föremålen i 30 dagar från inköp tills de får säljas vidare eller modifieras på något sätt.

De överlämnas därefter till Kaplans Auktioner och läggs ut på passande auktion. Föremål som skrivits in på auktion kan följas under Mina sidor på Kaplans Auktioners hemsida. Efter att varan sålts och köparen betalat för föremålet sker en utbetalning efter 15 arbetsdagar.

Vid försäljning på auktion är avgiften normalt 100 kr per auktion. På kvalitetsauktioner är inlämningsavgiften 200 kr. Kaplans Auktioner tar ut en säljarprovision på 15 procent.

Om du väljer att acceptera auktionsbjudandet lämnas ingen garanti att ditt föremål säljs. Skulle ditt föremål inte säljas på auktion kan du välja att i stället sälja för ädelmetallsvärdet. Då kontaktar du Kaplans Auktioner och erbjuds ett nytt aktuellt dagspris för metallen.

loader icon